Búcsú

 2009.06.09. 21:17

Vasárnap Olaszfaluban voltunk BÚCSÚ-ban.

Elgondolkodtat, hogy miért így nevezik és mitől búcsúznak. Lehet, hogy csak az én (vallási szempontból) alulműveltségem az oka de nem tudom a választ. Azt gondolom, hogy vallási oka van. Érdekes, hogy miért búcsúnak nevezik, amikor éppen ünnepelnek és vidámak... Környén (ha jól emlékszem) mindig a tél végével tartották a búcsút és ebből arra következtettem, hogy a téltől búcsúzunk. :)

Az időnk eléggé rossz volt, mégis egy kellemes napot tölthettünk el rengeteg kedves rokon és barát társaságában. A gyerekek az eső ellenére is élvezték a hintákat és rengeteg szép lufit kaptak. 

A hétköznapjaimról annyit, hogy kicsit szürkébben telnek, mint a mozgalmas hétvégék. Nagyon boldog vagyok, hogy egy-egy fárasztó nap után van hová hazatérnem és mindig akad valami csinosítgatni vagy alakítanivaló a mi kis otthonunkon. Most éppen a fotelre varrok mosható huzatot (persze szebb is lesz, mert az alapszíne fehér és így kap egy színes "kárpitot").

A bejegyzés trackback címe:

https://myfairytaleworld.blog.hu/api/trackback/id/tr541175438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása