Víz, Zene, Virág Fesztivál

 2009.07.05. 09:43

 

 

 

 

 

 

Minden évben elmaradhatatlan program életünkben.

Nagyon fontos számomra, hogy a 3 napból legalább egyszer ott legyek. Sétáljunk egyet a tó partján és végigszemléljem a vásárt. Tinédzserként még érdekeltek a koncertek a sörsátor, ma már inkább a gyönyörű kézműves dolgokban lelem örömömet. Akkor a zene vonzott ide ma már inkább a virág. :))

Idén 2009. június 26-28-ig került megrendezésre.

Péntek este sikerült eljutnunk és természetesen 2 újabb növénnyel tértünk haza.

Az egyik a mimóza, amiből azóta több magot is sikerült  (a már korábban említett chips-nek köszönhetően) szerezni...

A Mimosa pudica Dél-Amerikában honos, de mint botanikai érdekességek már szinte minden trópuson fellelhetők. Kedves kis növény, leginkább az Akácra emlékeztetõ kis levelekkel, melyek érintésre és éjszakára is összecsukódnak.
Gyors növekedése miatt a növényt célszerű karózni, kikötni, mivel igen szúrós tövisei kellemetlen érintkezésbe léphetnek az ember bőrével. :)) Virágzata halvány lila, rózsaszínes ponpon, amit célszerű beporozni, ha magot akarunk fogni róla. 

 

 A másik pedig (nevessetek csak nyugodtan) egy fügefa csemete, amit az erkélyen dézsában nevelgetek.

 A füge hazája Nyugat-Ázsia és a Földközi-tenger vidéke. A mediterrán térségek sok meleget és fényt kedvelő növénye. Hazánkban 2-3 méteres bokorrá fejlődik. Ujjasan karéjos, nagy levelei szépek, illatosak, a nyár végén érő gyümölcsei finomak. A botanikus szerint még kb. 2 év mire gyümölcsöt hoz, és nem lesz valami sok gyümölcse így az erkélyen, de azért 1 próbát megér.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Hamarosan készítek újabb fotókat kis kertünkről, csak most rengeteg dolgom van ezért csak 1-1 hasonló képet teszek ide. :(

 

A bejegyzés trackback címe:

https://myfairytaleworld.blog.hu/api/trackback/id/tr521227424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása